Termeni si conditii

 
Termenii si conditiile generale de vanzare se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri si servicii de catre S.C. SELTRONIC S.R.L.., prin intermediul magazinului virtual http://www.airclear.ro catre Cumparator.

S.C. SELTRONIC S.R.L.

Infiintata in anul 1994, compania Seltronic se remarca prin seriozitate, stabilitate, flexibilitate, oferind produse si servicii de calitate clientilor sai.

 

Date companie:

SC Seltronic SRL

Sediu social: Str Anul 1848, Nr.10, Bl.D, Sc.4, Ap.4, Craiova, Judetul Dolj

Birou si depozit: Str Radu Costache, Nr. 30Bis, Pipera-Voluntari, Judetul Ilfov

Cod unic de inregistrare: RO 5467830

Nr. Reg. Comertului: J16/323/1994

Cont:  RO33BRDE170SV12382611700

Banca BRD-GSG, Sucursala Craiova

Telefon: 0371 351 826; 0374 013 003

Email: office@seltronic.ro

In acest document, urmatorii termeni vor insemna:

 • Cumparator: persoana, firma, companie sau alta entitate juridica care emite o Comanda.
 • Vanzator: societate comercialaSC Seltronic SRL., Sediu social: Str Anul 1848, Nr.10, Bl.D, Sc.4, Ap.4, Craiova, Judetul Dolj, Nr. Reg. Comertului: J16/323/1994, RO 5467830.
 • 
Bunuri si Servicii: orice proiect la cheie, echipament, material si/sau parte a acestora sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda sau privitoare in alt mod la acestea care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator Cumparatorului.
 • 
Comanda: un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Bunurile si Serviciile si Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si Servicii si sa faca plata acestora.
 • 
Contract:Comanda confirmata de catre Vanzator prin emiterea facturii fiscale. Incheierea contractului are loc in momentul emiterii facturii fiscale si nu la lansarea comenzii sau emiterea confirmarii de primire a acestei comenzi.
 • 
Drepturi de proprietate intelectuala (in cele ce urmeaza DPI): toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor si drepturi in natura de autor, drepturile de baza de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate si inregistrari ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.
 • 
Specificatii: toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in comanda.

 

Livrarea comenzilor:

Produsele comercializate sunt livrate folosind serviciile de curierat rapid Posta Atlassib.

Termenul de livrare este de 24-48 ore, in functie de destinatia fiecarui colet, iar programul de livrare este de luni pana vineri, intre orele 9:00 si 16:00.

Toate produsele sunt noi, sigilate si livrate in ambalajul original al producatorului.
Transportul este GRATUIT, valabil numai pe teritoriul Romaniei si doar in reteaua curierului.

IMPORTANT!: in sate si comune sau orase care nu sunt in reteaua standard a curierului pot aparea taxe suplimentare.

Valoarea totala a transportului va fi afisata in cosul de cumparaturi inainte de plasarea comenzii.

 Pentru transportul produselor ce beneficiaza de “transport gratuit” in cazul in care clientul face retur produsului achizitionat, acesta va plati atat tansportul retur cat si transportul tur, acordat initial gratuit (benefitiati de transport gratuit doar daca produsul este achizitionat si nereturnat).

 In cazul in care la sosirea coletului observati ca pachetul dumneavoastra este avariat sau desigilat va rugam sa-l refuzati (mentionand motivul refuzului pe borderoul de livrare) si sa ne contactati in cel mai scurt timp pentru remedierea problemei. Orice defect sau neconformitate a produsului comandat se notifica vanzatorului in scris in termen de 48 ore , altfel se considera ca produsul este 100% conform cu cel comandat. Solicitari ulterioare nu se iau in considerare.
 

Politica de returnare:

Potrivit articolului 9 alin. 1 din Ordonanta Guvernului nr. 34 din 12 iunie 2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, aveti dreptul de a va retrage din contractele incheiate la distanta, fara a preciza motivele, in termen de 14 zile de la data la care intrati dumneavoastra sau o parte terta, alta decat transportatorul, indicata de dumneavoastra, in posesia fizica a produselor / a ultimului produs.   Pentru a va exercita dreptul de retragere trebuie sa ne informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract, utilizand o declaratie neechivoca transmisa prin e-mail. 

 Produsul poate fi returnat numai daca este in conditiile in care a fost primit, inclusiv ambalajul, accesoriile si consumabilele aferente, adica acestea sa nu prezinte sub nici o forma semne de uzura sau consum. Dorinta de returnare a produselor se face numai in scris.

 Cheltuielile de transport (dus – intors, chiar daca initial transportul a fost oferit gratuit) vor fi suportate de client iar rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 30 de zile de la primirea coletului, prin transfer bancar. Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu permite revinderea ca si produs nou, ne rezervam dreptul de a refuza returul sau de a solicita o taxa (intre 10% si 50%) pentru readucerea in stadiul initial (daca este posibil) sau, la optiunea clientului, ii vom reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia.

 Daca va retrageti, vom rambursa orice suma pe care am primit-o de la dumneavoastra, inclusiv costurile livrarii, cu exceptia costurilor suplimentare determinate de faptul ca ati ales alta modalitate de livrare decat cel mai ieftin tip de livrare standard oferit de noi, fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 zile de la data la care suntem informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract. Vom efectua aceasta rambursare folosind aceeasi modalitate de plata ca si cea folosita pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului in care v-ati exprimat acordul expres pentru o alta modalitate de rambursare; in orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursari.
Expediati produsele sau inmanati-le direct noua la adresa Str. Radu Costache, Nr. 30 Bis, Pipera-Voluntari, Cod Postal 077191, Judetul Ilfov, fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, in decurs de maximum 14 zile de la data la care ne-ati comunicat retragerea. Termenul este respectat daca produsele sunt trimise inapoi inainte de expirarea perioadei de 14 zile.
Va trebui sa suportati costul direct al returnarii produselor. Sunteti responsabil.

 PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL
Conform cerinţelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, S.C. SELTRONIC S.R.L. are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati.Scopul colectarii informatiilor este doar pentru a putea onora comenzile si pentru a servi cat mai bine clientii nostri cu informatii complete referitoare la starea comenziilor sau a livrarii. Informatiile colectate includ: numele, adresa de livrare, adresa de facturare sau numerele de telefon. Informatiile referitoare la cartile de credit sau CNP nu vor fi colectate sau salvate de catre noi. Pentru indeplinirea acestui scop sunteti obligat(a) sa furnizati datele complete, actualizate si corecte, acestea fiind necesare unei procesari corecte a soliciarii dvs. Refuzul dvs. determina imposibilitatea finalizarii solicitarii dvs.Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata prin posta pe adresa companiei noastre.

De asemenea, va este recunoscut dreptul de a va adresa justitiei.

Informatie personala inseamna orice tip de informatie care va identifica pe dumneavoastra in nume personal (de exemplu numele dumneavoastra, adresa sau telefonul).

Seltronic S.R.L. nu  va vinde, inchiria sau distribui informatiile colectate nimanui.

In orice moment puteti modifica sau sterge din baza noastra de date informatiile pe care ni le-ati oferit. Daca doriti sa modificati datele dumneavoastra personale aflate in posesia noastra, va rugam sa ne contactati prin telefon la numarul: 0371 351 826; 0374 013 003.

Vom incerca sa va informam daca apar schimbari in politica noastra de confidentialitate care pot afecta modul in care utilizam informatia furnizata de dumneavoastra. Cu toate acestea, noi ii incurajam pe utilizatori sa fie responsabili in ceea ce priveste confidentialitatea datelor personale si sa verifice din cand in cand regulile stipulate in aceasta sectiune, pentru a-si reactualiza preferintele. 

 

MASURI PRIVIND ASIGURAREA SECURITATII PRELUCRARII DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Cerintele minime de securitate a prelucrarilor de date cu caracter personal ale S.C SELTRONIC S.R.L., in calitate de operator, acopera urmatoarele aspecte:

1. Identificarea si autentificarea utilizatorului

Identificarea se face prin introducerea codului de identificare de la tastatura (un sir de caractere), cu propriul sau cod de identificare.

Codurile de identificare (sau conturi de utilizator) nefolosite o perioada mai indelungata vor fi dezactivate si distruse dupa un control prealabil intern al operatorului. Perioada dupa care codurile sunt dezactivate si distruse este stabilita prin proceduri interne de operator.

Contul de utilizator este insotit de o modalitate de autentificare. Autentificarea se face prin introducerea unei parole. Parolele sunt siruri de caractere. Cu cat sirul de caractere este mai lung, cu atat parola este mai greu de aflat. La introducerea parolelor acestea nu sunt afisate in clar pe monitor. Parolele vor fi schimbate periodic. Schimbarea periodica a parolelor se face numai de catre utilizatori autorizati de operator.

Operatorul a realizat un sistem informaţional, care refuza automat accesul unui utilizator dupa 5 introduceri gresite ale parolei.

Orice utilizator care primeste un cod de identificare si un mijloc de autentificare pastreaza confidentialitatea acestora si raspunde in acest sens in fata operatorului.

Operatorul va revoca sau va suspenda un cod de identificare si autentificare, daca utilizatorul acestora si-a dat demisia ori a fost concediat, si-a incheiat contractul, a fost transferat la alt serviciu si noile sarcini nu ii solicita accesul la date cu caracter personal, a abuzat de codurile primite sau daca va absenta o perioada indelungata stabilita de entitate.

Accesul utilizatorilor la bazele de date cu caracter personal efectuate manual se va face pe baza unei liste aprobate de conducerea entitatii.

 2. Tipul de acces

Utilizatorii acceseaza numai datele cu caracter personal necesare pentru indeplinirea atributiilor lor de serviciu. Pentru aceasta operatorul a stabilit tipurile de acces dupa functionalitate (cum ar fi: administrare, introducere, prelucrare, salvare etc.) si dupa actiuni aplicate asupra datelor cu caracter personal (cum ar fi: scriere, citire, stergere), precum si procedurile privind aceste tipuri de acces.

Programatorii sistemelor de prelucrare a datelor cu caracter personal nu au acces la datele cu caracter personal. Operatorul permite accesul programatorilor la datele cu caracter personal dupa ce acestea au fost transformate in date anonime.

Compartimentul care asigura suportul tehnic poate avea acces la datele cu caracter personal pentru rezolvarea unor cazuri exceptionale.

Pentru activitatea de pregatire a utilizatorilor sunt folosite date anonime.

Operatorul a stabilit modalitatile stricte prin care se vor distruge datele cu caracter personal. Autorizarea pentru aceasta prelucrare de date cu caracter personal este limitata la un singur utilizator.

3. Colectarea datelor

Operatorul desemneaza utilizatori autorizati pentru operatiile de colectare si introducere de date cu caracter personal intr-un sistem informational.

Orice modificare a datelor cu caracter personal se poate face numai de catre utilizatori autorizati desemnati de operator.

Operatorul a luat masuri pentru ca sistemul informational sa inregistreze cine a facut modificarea, data si ora modificarii. Pentru o mai buna administrare operatorul a luat masuri ca sistemul informational sa mentina datele sterse sau modificate.

4. Executia copiilor de siguranta

Operatorul va stabili intervalul de timp la care se vor executa copiile de siguranta ale bazelor de date cu caracter personal, precum si ale programelor folosite pentru prelucrarile automatizate. Utilizatorii care executa aceste copii de siguranta sunt numiti de operator, intr-un numar restrans. Copiile de siguranta se vor stoca in alte camere.

Operatorul ia masuri ca accesul la copiile de siguranta sa fie monitorizat. 

5. Computerele si terminalele de acces

Computerele sunt instalate in incaperi cu acces restrictionat, in incaperi care se pot incuia.

Cand pe ecran apar date cu caracter personal asupra carora nu se actioneaza o perioada data, stabilita de operator, sesiunea de lucru se inchide automat. Marimea acestei perioade se determina in functie de operatiile care trebuie executate.

6. Fisierele de acces

Operatorul a luat masuri ca orice accesare a bazei de date cu caracter personal sa fie inregistrata intr-un fisier de acces (numit log la prelucrarile automate) sau intr-un registru pentru prelucrarile manuale de date cu caracter personal, stabilit de operator.

Informatiile inregistrate in fisierul de acces sau in registru sunt:

 • codul de identificare (numele utilizatorului pentru bazele de date cu caracter personal manuale);
 • numele fisierului accesat (fisei);
 • numarul inregistrarilor efectuate;
 • tipul de acces;
 • codul operatiei executate sau programul folosit;
 • data accesului (an, luna, zi);
 • timpul (ora, minutul, secunda).

Pentru prelucrarile automate aceste informatii vor fi stocate intr-un fisier de acces general sau in fisiere separate pentru fiecare utilizator. Orice incercare de acces neautorizat va fi, de asemenea, inregistrata.

Operatorul este obligat sa pastreze fisierele de acces cel putin 2 ani, pentru a fi folosite ca probe in cazul unor investigatii. Daca investigatiile se prelungesc, aceste fisiere se vor pastra atat timp cat se va considera necesar.

Fisierele de acces trebuie sa faca posibila identificarea de catre operator sau de catre persoana imputernicita a persoanelor care au accesat date cu caracter personal fara un motiv anume, in vederea aplicarii unor sanctiuni sau a sesizarii organelor competente.

7. Sistemele de telecomunicatii

Operatorul este obligat sa faca periodic controlul autentificarilor si tipurilor de acces pentru detectarea unor disfunctionalitati in ceea ce priveste folosirea sistemelor de telecomunicatii.

Operatorul se obliga sa conceapa sistemul de telecomunicatii astfel incat datele cu caracter personal sa nu poata fi interceptate sau transmise de oriunde.

Daca sistemul de telecomunicatii nu poate fi astfel securizat, operatorul se obliga sa impuna folosirea metodei de criptare pentru transmisia datelor cu caracter personal.

Prin sistemele de telecomunicatii se vor transmite numai datele cu caracter personal strict necesare.

8. Instruirea personalului

In cadrul cursurilor de pregatire a utilizatorilor operatorul se obliga sa faca informarea acestora cu privire la prevederile Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, la cerintele minime de securitate a prelucrarilor de date cu caracter personal, precum si cu privire la riscurile pe care le comporta prelucrarea datelor cu caracter personal, in functie de specificul activitatii utilizatorului.

Utilizatorii care au acces la date cu caracter personal vor fi instruiti de catre operator asupra confidentialitatii acestora si vor fi avertizati prin mesaje care vor aparea pe monitoare in timpul activitatii. Utilizatorii sunt obligati sa isi inchida sesiunea de lucru atunci cand parasesc locul de munca.

9. Folosirea computerelor

Pentru mentinerea securitatii prelucrarii datelor cu caracter personal (in special impotriva virusilor informatici) operatorul a luat masuri care constau in:

 1. interzicerea folosirii de catre utilizatori a programelor software care provin din surse externe sau dubioase;
 2. informarea utilizatorilor in privinta pericolului privind virusii informatici;
 3. implementarea unor sisteme automate de devirusare si de securitate a sistemelor informatice;
 4. dezactivarea a tastei “Print screen”, atunci cand sunt afisate pe monitor date cu caracter personal, interzicandu-se astfel scoaterea la imprimanta a acestora.

10. Imprimarea datelor

Scoaterea la imprimanta a datelor cu caracter personal se va realiza numai de utilizatori autorizati pentru aceasta operatiune de catre operator. Operatorii sunt obligati sa aprobe proceduri interne specifice privind folosirea si distrugerea acestor materiale.

 

 Informatii privind DEEE

Deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) pot contine substante periculoase ce au un impact negativ asupra mediului si sanatatii umane in cazul in care nu sunt colectate separat.

Avand in vedere prevederile OUG 195/2005 – referitoare la protectia mediului si O.U.G. 5/2015 privind deseurile de echipamente electrice si electronice, cumparatorii au obligatia de a nu elimina deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) ca deseuri municipale nesortate si de a colecta separat aceste DEEE.

Simbolul care indica faptul ca echipamentele electrice si electronice fac obiectul unei colectari separate reprezinta o pubela cu roti barata cu o cruce, ca in imaginea alaturata.

Vezi aici Simbol DEEE.  simbol-deee

Aceasta pictograma indica faptul ca DEEE nu trebuie amestecate cu deseuri menajere si ca acestea fac obiectul unei colectari separate.

Compania S.C. Seltronic S.R.L. este inregistrata in Registrul National al Producatorilor si Importatorilor de echipamente electrice si electronice (EEE) sub numarul RO – 2015 – 05 – EEE – 2239 – I.