Intrebări frecvente FAQ

1. Cum functioneaza unitatea Airfree?
Unitatea Airfree disturge microorganismele odata cu tranzitarea aerului prin capilarele fierbinti ale nucleului ceramic. Aerul contaminat este atras in filtrul ceramic al unitatii Airfree prin miscarea de convectie iar microorganismele sunt distruse la temperaturi inalte, indiferent cat de rezistente sau periculoase pot fi acestea.


2. Exista efecte secundare?
Nu exista efecte secundare. Noua tehnologie oferita de dispozitivele Airfree foloseste caldura pentru a purifica aerul. Noile particule sunt generate fara efecte secundare, fara emisii, fara ioni. Unitatea Airfree ar trebui folosita in toate camerele din casa sau birouri, deoarece purifica aerul in mod silentios, constant si eficient.


3. Care este capacitatea de curatare a unitatii Airfree?
Unitatile de tip E40/P40 au fost proiectate pentru a fi folosite in camere de maxim 16m². Unitatile de tip E60/P60 au fost proiectate pentru a fi folosite in camere de maxim 24m². Unitatile de tip E80/P80 au fost proiectate pentru a fi folosite in camere de maxim 32m². Unitatile de tip E125/P125 au fost proiectate pentru a fi folosite in camere de maxim 50m². Unitatea P150 a fost proiectata pentru a fi folosita in camere de maxim 60m².


4. Pot instala o unitate Airfree in dressing?
Da, daca masoara cel putin 10m³ *. Unitatea Airfree nu trebuie plasata sub rafturi, deoarece eficienta sa se va reduce.
* ca referinta, 10m³ sunt aproximativ 2.13 m x 2.13 m x 2.13 m


5. Pot folosi unitatea Airfree in camera prevazuta cu sistem de aer conditionat?
Da.


6. Cum stiu daca unitatea Airfree nu mai functioneaza?
Verificati capacul superior: daca acesta este cald, unitatea Airfree functioneaza.


7. Pot plasa unitatea Airfree pe hol, asa incat functia ei sa acopere intreaga casa?
Nu. Unitatea Airfree va reduce doar poluarea aerului din hol.


8. Pot plasa unitatea Airfree intr-o camera inchisa?
Da. Va rugam sa retineti ca o astfel de camera trebuie sa aiba cel putin 10m3*. * 10m³ sunt aproximativ 2.13 m x 2.13 m x 2.13 m


9. Unitatea Airfree elimina bacteriile si virusurile?
Da. Spre deosebire de filtrele de aer din magazine, unitatea Airfree este mult mai eficienta chiar si pentru cele mai mici microorganisme, deoarece acestea sunt atrase mult mai usor in fluxul de aer al unitatii, catre filtrul sau interiorul de ceramica.


10. In ce fel distruge unitatea Airfree virusurile?

Aceste microorganisme microscopice sunt eliminate in mod facil in interiorul filtrului ceramic Airfree. Temperatura din interiorul filtrului este mult mai ridicata fata de cea necesara distugerii lor. Unitatea Airfree este aliatul dvs. principal in prevenirea bolilor respiratorii.


11. In ce fel distruge unitatea Airfree alergenii?
Reducerea de mucegaiuri din mediu cauzeaza reducerea la nivelul populatiei de alergeni subordonate mucegaiurilor. Unitatea Airfree distuge de asemenea toxinele daunatoare si fungii eliberati de fecalele alergenilor, impiedicand aparitia alergiilor respiratorii.


12. In ce fel elimina unitatea Airfree fungii?
La fel cum s-a mentionat anterior, unitatea Airfree elimina microorganismele din aer, incluzand fungii si sporii. Prin eliminarea sporilor, este putin probabil ca noile colonii sa se poata dezvolta, aceasta insemnand mai putini spori in aer pe viitor.


13 – Unde se duc microorganismele dupa ce sunt distruse?
La fel ca toate organismele vii, microorganismele si componentele acestora sunt in principal compuse din carbon, oxigen si azot. Luand in considerare ca unitatea Airfree atinge o temperatura de aproape 200°C, se presupune ca toate componentele vor suferi un proces de ardere, in urma caruia se va degaja dioxid de carbon (produs eliberat si prin respiratia umana ) si apa. In timpul acestui proces se elimina o parte din carbon (sau cenusa ) . Daca mai ramane alergen rezidual, putem considera ca aceste componente s-au alterat, proces care include pierderea conformitatii si a functionarii lor.
Trebuie notat faptul ca in acest manual este vorba despre reactii care pot aparea la nivel microscopic, astfel ca aceste procese nu se vor putea vedea. In acest caz, nu este nevoie sa va ingrijorati despre conditiile de intretinere.


14. Unitatea Airfree reduce mirosul de tigara?
Da, unitatea Airfree reduce orice tip de miros organic din mediul ambiental, inclusiv pe cel de tutun.


15. Pot muta unitatea Airfree dintr-o camera in alta?
Unitatea Airfree trebuie intotdeauna conectata la priza in aceeasi camera, timp de 24 de ore. Tehnologia patentata de unitatea Airfree functioneaza intr-un mod progresiv, intr-un cerc neintrerupt, iar acesta nu trebuie intrerupt. Mutarea unitatii dintr-o camera in alta va intrerupe acest cerc si va contamina din nou camera. Va rugam cititi si intrebarea nr.13 de mai jos.


16. Unitatea Airfree trebuie oprita atunci cand plec de acasa?
Nu. Unitatea Airfree trebuie sa mearga in continuu.


17. Exista vreun risc atunci cand lumina de pe capacul superior al unitatii Airfree licareste?
Nu exista. Atunci cand sistemul electronic al unitatii Airfree detecteaza orice neregula, acesta opreste functionarea filtrului ceramic TSS™.
(*) Unitatile de tip Airfree® E40/E60/ E80/ E125 nu sunt prevazute cu lumini anti-stress.


18. LED-ul de pe unitatea mea Airfree licareste in continuu si nu se opreste. Ce inseamna acest lucru?
Cauza 1: Unitatea Airfree are incorporata o functie automata de economisire a energiei, prin oprirea automata a filtrului ceramic interior, atunci cand acesta atinge un nivel de temperatura necesar miscarii de inductie a aerului (aerul din camera este atras in unitate pentru a distruge impuritatile, particule contaminate si mirosurile). Filtrul de ceramica se opreste pentru cateva minute, indicatorul de lumina se inchide, iar LED-ul (Lights Emitting Diode) de pe capac clipeste. In tot acest timp, unitatea Airfree continua sa sterilizeze aerul. Acest lucru indica scaderea consumului de energie electrica cat si conservarea filtrului de ceramica.
Cauza 2: Un alt factor care contribuie la aparitia licaririi pe unitatea Airfree este aerul ambiental (aerul din mediu). Atunci cand temperatura din aerul ambiental atinge 35 ºC, unitatea Airfree se regleaza automat cu filtrul sau ceramic, in pozitia ”oprit” pentru cateva minute, dar procesul de sterilizare continua in acest timp (licarirea luminilor de pe capacul superior semnaleaza aceasta aparitie) . Energia este conservata in acest proces, iar mecanismul de siguranta si securitate al unitatii Airfree este sporit.
Cauza 3: Unitatea Airfree are integrat un sistem electronic cu ajutorul caruia detecteaza orice plasare improprie a sa, sau orice disfunctionalitati ale dispozitivului. In cazul in care luminile de pe capacul superior nu se opresc din licarit, va rugam sa va asigurati daca unitatea dvs. Airfree este asezata in pozitie verticala corecta. In cazul in care capacul superior sau gurile de aer nu sunt blocate, licarirea poate fi datorata unei prize electrice defecte. Va rugam sa conectati unitatea intr-o priza adecvata. Daca in urmatoarele 10 minute luminile de pe capacul superior continue sa licareasca iar unitatea dvs. Airfree este corect instalata, este posibil ca acest lucru sa indice o disfunctionalitate a dispozitivului. In acest caz, va rugam sa contactati imediat vanzatorul dvs. (*) Unitatile de tip Airfree® E40/E60/ E80/ E125 nu sunt prevazute cu lumini anti-stress.


19. Ce se intampla daca unitatea este deconectata sau a aparut o pana de curent?
Unitatea Airfree va avea nevoie de aproximativ acelasi timp pentru a recupera nivelul de contaminare redus anterior.


20. CADR masoara eficienta unitatii Airfree?
Nu. CADR (Clean Air Delivery Rate – rata de livrare a aerului curat) nu este o certificare pentru a testa tehnologia Airfree. Sigiliul AHAM (Association of Home Appliance – Asociatia producatorilor de echipamante electrocasnice) care se regaseste de obicei pe spatele cutiei unul filtru de curatare a aerului, se refera la 3 tipuri de certificare CADR: unul pentru fumul de tutun, unul pentru polen, si unul pentru praf. CADR indica volumul de aer filtrat si generat de un filtru de aer. Cu cat este mai ridicat nivelul de miros de tigara, polen sau praf, cu atat mai repede unitatea va filtra aerul. Motivul principal pentru care CADR nu a fost certificata pentru Airfree este faptul ca unitatea Airfree nu filtreaza microorganismele, dar in schimb, le distruge. CADR se aplica numai pentru volumul de aer filtrat si generat de un filtru de aer, asa cum se specifica mai sus. CADR nu masoara reducerea microorganismelor precum mucegaiurile sau bacteriile, detectabile doar prin teste de laborator microbiologice. Unitatea Airfree distruge (nu capteaza sau atrage catre alte suprafete) orice tip de microorganism, indiferent de marimea acestora. 99,99% dintre toate particulele organice sunt dsitruse in totalitate in momentul in care trec prin filtrul ceramic al unitatii Airfree, (omologat in SUA).


21. Unitatea Airfree elimina gaze sau produse chimice ?
Nu. Procesul de sterilizare al unitatii Airfree este natural. Va rugam sa verificati site-ul nostru pentru teste concludente referitoare la particule si ozon.


22. Unitatea Airfree incalzeste camera in care este folosita?
Nu. Unitatea Airfree nu ridica in mod evident temperatura din camera in care este folosita. Pentru a va face o imagine, 2 unitati Airfree conectate la priza in aceeasi camera vor contribui la cresterea temperaturii identic ca prezenta unui adult in aceeasi camera.


23. Unitatea Airfree provoaca schimbari in nivelul de umiditate al camerei ?
Nu.


24. Unitatea Airfree necesita schimbarea filtrului?
Nu.


25. Unitatea Airfree are un consum mare de energie?
Nu. Puterea de consum a unitatii Airfree este de doar :
40 watts pentru modelele E40/P40,
45 watts pentru modelele E60/P60,
48 de watts pentru modelele E80/P80,
50 watts pentru modelele E125/P125 si
52 de watts pentru modelul P150.


26 – Lumina anti-stress a unitatii Airfree interactioneaza cu functia de sterilizare a acesteia?
Nu. Lumina anti-stress are un efect estetic, poate fi relaxanta sau folosita ca un simplu mod ca si lumina de veghe pe timpul noptii in camerele copiilor sau nou-nascutilor. Conform cromoterapiei, lumina albastra are un efect de calmare si relaxare.


Picture3